Polícia obvinila mladého Bratislavčana z drogovej trestnej činnosti

17.05.2013 Poprad

Poprad 16. mája (TASR) - Popradský vyšetrovateľ vzniesol v stredu (15. 5.) obvinenie voči 20-ročnému Bratislavčanovi pre zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Migaľová.
„Obvinený v jednom z ubytovacích zariadení v Tatranskej Lomnici, vo Vysokých Tatrách, okres Poprad, neoprávnene prechovával pri sebe omamné a psychotropné látky. U menovaného bola nájdená plastová nádoba s desiatimi plastovými vreckami, ktoré obsahovali časti rastliny konope, o celkovej hmotnosti 190 gramov, z ktorého by bolo možné vyrobiť od 738 do 1909 obvykle jednorazových dávok drogy,“ konkretizovala Migaľová.
Druhá plastová nádoba, ktorá bola nájdená u obvineného obsahovala sušinu rastlinného pôvodu o celkovej hmotnosti 90 gramov, z ktorej by bolo možné vyrobiť od 344 do 913 obvykle jednorazových dávok drogy. „Obvinený bol v utorok 14. mája zadržaný ako podozrivý a o deň neskôr bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Akcia sa uskutočnila v spolupráci colných špecialistov Kriminálneho úradu finančnej správy, pobočka Východ a policajtov kriminálnej polície z Popradu,“ uzavrela hovorkyňa.
 

Vyberte región